Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Van Persie maakt vrienden

7 januari 2013

We waren al dikke maatjes, Nikolaj, de Deense zoon van mijn beste vriend, en ik, maar sinds míjn Van Persie bij zíjn Manchester United speelt, kunnen we helemaal niet meer stuk.

Dit jaar logeerde ik rond Oud en Nieuw weer bij de Deense familie. We hadden mazzel: ManUnited speelde vier keer in tien dagen en alle wedstrijden werden live uitgezonden. Robin van Persie schoot ze er van alle hoeken en gaten in en met goals in de 88e en 90e minuut was hij ook nog zo aardig zich aan mijn stelling te houden: ‘Van Persie scoort altijd inthe dying seconds.’ Dat maakte indruk en dankzij Van Persie was ik even het Orakel van Kopenhagen.

Op zaterdagavond waren Nikolaj’s vader en ik de stad in gedoken voor een laatste avondmaal en wat biertjes. Even na tienen ging de telefoon: Nikolaj. Hij moest naar bed en omdat ik de volgende ochtend vroeg terug zou vliegen naar Amsterdam, wilde hij nog even gedag zeggen. Hij had het gezellig gevonden en hoopte dat we elkaar snel weer zouden zien. Dat hoopte ik ook.

We vergaten het over Manchester United en Robin van Persie te hebben. Even daarvoor had de spits als invaller zijn club behoed voor uitschakeling in de FA Cup door tegen West Ham United de 2-2 binnen te schieten. Daar keken we blijkbaar al niet meer van op. Net zomin als van het moment van scoren: diep in blessuretijd. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga