Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Verslaafd

21 november 2014

Keeper John Burridge geloofde dat mannen in witte jassen je kwamen halen als het tussen de oren mis ging, maar toen het bij hem zo ver was bleken het kerels in groene overalls die een naald in zijn kont staken.

De voormalig mijnwerker was houder van een rits records waaronder de oudste speler in de Premier League (43 jaar, bij Manchester City) en de meeste clubs (29) in een carrière die bijna drie decennia besloeg. Toch waren ruim 800 wedstrijden niet genoeg voor de voetbalverslaafde die als warming-up op zijn handen over het veld liep, thuis zijn keepershandschoenen aanhield en zijn vrouw spullen naar hem liet gooien om zijn reactievermogen te trainen.

Als assistent van hoofdcoach Kevin Keegan bij Newcastle United barstte Burridge in huilen uit omdat hij 46 was en niet meer onder de lat mocht staan. Hij werd suïcidaal en niet veel later gedwongen opgenomen. Hij leek zijn situatie te kunnen relativeren toen hij in groepstherapie het verhaal hoorde van een vrouw die haar man en drie kinderen verloor bij een verkeersongeluk, maar toen Budgie (De Grasparkiet) na vijf maanden weer buiten stond vluchtte hij gelijk naar Oman om er keeperstrainer te worden. ‘Ik kon niet langer in Groot-Brittannië wonen,’ zei hij, ‘als ik een Premier League wedstrijd zou zien, zou ik weer in huilen uitbarsten.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga