Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetbaldier

5 maart 2015

Geen idee of Jean-Paul van Gastel een geschikte hoofdtrainer voor Feyenoord is, maar ik durf het er wel op te wagen.

Nou, beter gezegd durft Frans Bouwmeester het er wel op te wagen, en de voormalig linksbinnen en hoofdscout van Feyenoord kan het weten. Met zijn team van talentjagers bouwde hij mede de succesvolle elftallen van 1999 en 2002 en hij geldt als de ontdekker van Ulrich van Gobbel en Jean-Paul van Gastel. Het was ook Bouwmeester die Van Gastel naar voren schoof toen Feyenoord een trainer zocht voor de C-tjes. Omdat goede paarden geen goede ruiters zijn en behoorlijke paarden geen behoorlijke ruiters, vroeg ik Bouwmeester hoe hij wist dat Van Gastel ook als oefenmeester zou slagen.

Dat was zo simpel als de voetbalwereld zelf. In Breda woonden de Van Gasteltjes schuin achter Bouwmeester. Als de kleine Jean-Paul, die amper boven de vensterbank uit kon kijken, in de gaten had dat Bouwmeester thuis was, stond hij op het raam te kloppen: hij wilde trainen. Uren en uren werkten ze aan zijn trap. Tussendoor waren er honderden vragen over techniek, tactiek en strategie, al kende JP die woorden waarschijnlijk nog helemaal niet. Een voetbaldier dus, in de woorden van Bouwmeester, met een goede kop erop, en die redden het overal.

Nu maar hopen dat Bouwmeester dat nooit heeft gezegd over Ruud, Erwin, Gertjan, Leon, Mario, Ronald en Fred, dan is er misschien binnenkort weer eens wat te juichen op Zuid. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga