Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zumba-Bumba

13 juni 2012

Voor een ontmoeting met de racistische, homofobe, seksistische journalistenhater Oleg Blokhin leek het me leuk om met de donkere Marcia en de homoseksuele tolk Denis aan te komen, maar helaas haakte Marcia af.

Het was de nazomer van 2006 en Blokhin had net een opmerking gemaakt over voetballende buitenlanders in zijn land: ‘Laat de Oekraïense jeugd leren van Shevchenko of Blokhin in plaats van een of andere Zumba-Bumba die ze uit een boom hebben gehaald, twee bananen hebben gegeven en die nu in de Oekraïense competitie speelt.’

Veel zin had ik niet in het onderhoud, ook al omdat Blokhin zich al twee keer niet aan zijn afspraak had gehouden, maar hij was nu eenmaal door het volk tot De Maradona van Oekraïne gekozen.

Eerlijk is eerlijk, zolang het over voetbal ging, was het best een prettig gesprek. Blokhin, die het verrassend goed kon vinden met tolk Denis, was vol lof over Johan Cruijff, de man die hij in 1975 opvolgde als Europees voetballer van het jaar. ‘Cruijff was misschien wel de grootste voetballer ooit.’

Maar ik zou het niet erg vinden om Blokhin in te ruilen voor de nummer twee in de officieuze verkiezing. Sterker nog, als Andriy Shevchenko er dit toernooi nog twee maakt, mag híj voortaan de titel dragen. Dat zal Oleg Blokhin leren.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga