Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Con amore

1 mei 2013

Het was een dag als gisteren, dat mijn vader me op de parkeerplaats succes en een tientje meegaf voor Koninginnedag, die op de voetbalclub van een naburig dorp met sport en rommelmarkt werd gevierd. Het buurtelftal-toernooi waaraan ik meedeed was nog niet begonnen, en doelloos liep ik rond tussen al die kraampjes met oude spullen. Ineens zag ik de cover van voetbalmaandblad Elf, met daarop Frank Rijkaard, in alles mijn grote voetbalheld. Sterk, stijlvol en technisch. Bij het kraampje vroeg ik een bebrilde jongen van mijn leeftijd hoeveel hij ervoor wilde hebben.

‘Tien cent.’
‘Nee, dat kan niet. Voor zo’n mooi blad! En met Rijkaard erop! Nee, dat is veel meer waard,’ zei ik, en in een blije opwelling gaf ik hem mijn tientje. ‘Is goed zo.’
De jongen pakte het tientje met beide handen en hield het krampachtig vast, op zijn gezicht een mengeling van puur geluk en stomme verbazing. Weglopend hoorde ik hem tegen een vriendje kraaien.
Het verhaal over het tientje voor Rijkaard ging vliegensvlug rond, en ongeveer even snel kreeg ik spijt van mijn impulsaankoop. Ouders en kinderen stootten elkaar veelbetekenend aan en gingen lachen als ik voorbijliep. Mijn tientje voor de dag was ik mooi kwijt, en ik werd pas om vijf uur weer opgehaald. Daarbij bleek het exemplaar van Elf bij nader inzien veertien maanden oud en had het in de winkel 4,95 gekost, niet eens de helft van wat ik er zo-even con amore voor had neergelegd.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden