Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gezocht: Oranjes vierde aanvalsman

18 november 2014

Een van zijn beste interlands tot nu toe speelde Robin van Persie najaar 2006 tegen Bulgarije. In de stromende regen en vroeg op achterstand, werd het voor Oranje al snel alles geven in kil Sofia. De toen 23-jarige Van Persie genoot zichtbaar van het constante duelleren. Na het uitvallen binnen een kwartier van beoogd aanvalsleider Kuijt, kreeg de jongeling van Arsenal voor het eerst in Oranje alle vrijheid voorin. Niet vanaf de zijkant, zoals daarvoor onder Van Basten, maar in de as.
Met verdeler Wesley Sneijder achter zich en vleugelman Arjen Robben aan zijn zij, liet Van Persie wervelend over het hele veld zien wat hij kon. En dat was een heleboel. Die ongebreideld energieke jongen moest overal kunnen zijn waar de bal was, niet alleen diep in de spits. Vond de bondscoach van toen. Een uitstekende gedachte, zo bleek eergisteren ook weer tegen Letland: RVP een lust voor het oog in combinatie met Robben en Sneijder, net als acht jaar terug in Bulgarije, sommige dingen veranderen niet.
Maar met een iets teruggetrokkener Van Persie rijst bij Oranje wel de vraag wie dan diep in de spits gaat spelen. Niveau Van Nistelrooij is veelgevraagd, maar iemand die een bal behoorlijk kan aannemen, af en toe ook eens vasthoudt, al is het maar voor heel even, soms een keer zuiver kaatst, zou in gezelschap van Sneijder, Robben en Van Persie voorin in elk geval niet misstaan. Laten we zeggen: van het kaliber Kieft. Dat zou geweldig zijn.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden