Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Moes dacht dat hij Cruijff was

26 januari 2015

Behalve de verpleging was mijn vriend Moes de enige op de afdeling die me hielp. Hij bracht me thee en limonade, en waarschuwde me vooral niet te beginnen met roken. Bij zijn waggelende gang tikte zijn dikke kont openstaande kastdeurtjes aan, en hier en daar een stoelleuning of tafelrand.
De import-Rotterdammer was er om me te vertellen wie ik was en wat ik daar deed. Volgens hem was ik echt niet normaal, maar mijn tijd zou zeker komen en wat hem betreft hoefde ik dus niet zo te huilen.
Moes kwam van Zuid en dolde me met mijn uitgesproken liefde voor Sparta (SP ER MA), mijn voorkeur voor Ajax diagnosticeerde hij als ‘ernstig’ of ‘heel spijtig’. Toen hij tijdens bewegingstherapie mijn paaltje met de rode sponzen bal onbarmhartig hard omver had gekegeld, hielp hij me glimlachend overeind. In het Gouden Gids thuisshirt van Feyenoord uit het kampioensjaar 1984, en met zijn arm om mijn schouders, legde hij me uit dat ik nu eenmaal een Gerald Vanenburg was. Technisch begaafd maar te licht, typisch Ajax. Hij was meer een Cruijff, de beste verdediger, middenvelder en aanvaller ineen. Een keiharde speler, vond Moes. Echt Feyenoord, net als hij.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden