Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetbal volgens Mia

12 mei 2014

Sparta speelt overtuigend de Goffert leeg. Mia zingt: ‘Ajax Rotterdam! Ajax Rotterdam! Ajax Rotterdam! Olé, olé!’ De verspreking zij mijn dochter van ruim tweeënhalf vergeven. Het voetbalaanbod in haar jonge leven is nu eenmaal van een mogelijk verwarrende diversiteit.

Live op tv passeren in haar bijzijn geregeld Sparta, Ajax, Fiorentina en Heerenveen. En dan zijn er verder vanzelf nog de samenvattingen van Studio Sport op zondagavond. Het bekendst is Mia evenwel met het spel en de spelers van Buitenveldert zaterdag 5, de sportcomplexen van groot Amsterdam haar speeltuin.

Van alle voetballers die ze voorbij ziet komen, is verdedigende middenvelder Joost van Maarel van BTV 5 veruit haar favoriet. ‘Kga goeballu kijken. Van Joost en papa,’ zegt ze op zaterdagochtend, en niet toevallig in die volgorde. Joost is een soort Steef Nieuwendaal, alleen dan beter, als je het Mia zou vragen. Een keer toen Joost en ik naar een Europacupwedstrijd in de ArenA gingen, vroeg Mia hem tijdens het avondeten of hij ook met Ajax meespeelde.

Mijn meest memorabele actie op een voetbalveld, in Mia’s belevingswereld, is vooralsnog dat ik de laatste tien minuten thuis tegen RKAVIC, geblesseerd uitgevallen en wel, als grensrechter volmaakte. ‘Papa nie foebele, hè. Nee! Papa vlaggen!’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden