Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

‪De gek achter het hek

29 juli 2015

Het lijkt eeuwen geleden, de tijd dat behaarde en bebaarde spelers geen hipster werden genoemd maar Cor of Kees of Jaap of Wim. Mannen van de gestampte pot die één dag in de week met lijf en leden de clubkleuren verdedigden en de rest van de week scheef liepen van de pijn.

Ik verlang niet terug naar de tijd dat ik botten zag breken op een hobbelig knollenveld of verteerd regende op de onoverdekte tribune omdat ik niet genoeg zakgeld kreeg voor een duurder kaartje. Ik verlang ook niet naar de tijd van uitgedroogde kadetjes die steevast werden besmeurd met een dikke lepel boter en de eeuwig lauwe chocomel.

Het enige wat ik mis is de ‘gek bij het hek’. Bij voorkeur een supporter op leeftijd die elke wedstrijd van links naar rechts met de spelers mee rent om ze aan te moedigen, toe te zingen of verrot te schelden.
In het huidige tijdperk worden ze waarschijnlijk gediagnosticeerd met het label ADHD in combinatie met een afwijking binnen het autistisch spectrum. Toen waren ze sfeermaker en dus een belangrijk onderdeel van de wedstrijd.
Op de Krommedijk hadden we meneer Vos. Nog beter dan een rotschop, schouderduw of een fluim in je nek werkte het intimiderende gebrul van meneer Vos achter het hek. Zonder Vossie waren we voor mijn gevoel kansloos.

 In de loop der jaren is de gek verdwenen achter hek, ze worden niet meer in het stadion losgelaten of krijgen medicijnen toegediend. Het doet mij wel eens verlangen naar vroeger.

Lezerspost van Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)