Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Dag Dat Liverpool Net Geen Kampioen Werd

13 mei 2014

Na afloop van Liverpool – Newcastle United huilde Steven Gerrard bittere tranen. Intens was het verdriet na het mislopen van zijn eerste landstitel in 16 jaar profvoetbal. De tragiek schuilde bij uitstek in de belofte die hij ruim 25 jaar geleden deed aan zijn neefje Jon-Paul Gilhooley. Gerrard was acht jaar oud toen Gilhooley (10) het leven liet bij de Hillsborough-ramp. Vooral voor hem wilde Gerrard zielsgraag kampioen worden met Liverpool.

Jon-Paul was de jongste van 96 slachtoffers die stierven voor de poorten van de hel in Sheffield. De gepensioneerde postbeambte Gerard Baron sr. (67) uit Preston was de oudste. Zijn voormalige collega’s noemden hem de Rode Baron vanwege zijn voorliefde voor The Reds. Baron sr. vertrok die dag met zijn zoon Gerard jr. per auto naar Sheffield. Ze keken reikhalzend uit naar de halve finale van de FA Cup tegen Nottingham Forest. Winnen of verliezen deed er niet toe, ze genoten vooral van de meeslepende, verwachtingsvolle atmosfeer die bij dit soort wedstrijden hoorde.

Die dag veranderde het leven van Gerard Baron jr. voorgoed. Op de staantribune aan Leppings Lane kwam hij samen met zijn vader in het onontkoombare gedrang terecht. Zij aan zij vochten ze wanhopig voor hun leven. De doodsstrijd eiste zijn tol. “Het komt wel goed”, waren de laatste woorden die Gerard jr. tot zijn zwaargewonde vader sprak. “How wrong I was.”

Ook Gerard Baron jr. pinkte in stilte een traan weg op de Dag Dat Liverpool Net Geen Kampioen Werd.

Lezerspost door Arjen Pijfers

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)