Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De vallende ziekte

14 juli 2015

De Tour-renners buitelen weer bij bosjes. Tegen wil en dank. Met zestig, zeventig in het uur. De schade? In het gunstigste scenario een zitvlak dat even dieprood kleurt als de verse rosbief bij de boucherie op de hoek, een handvol schaafwonden of een gekwetste knie of heup. Gevalletje bedrijfsrisico…

Tom Dumoulin dook in Superman-houding het gras in. Laurens ten Dam reed door. Ten Dam rijdt altijd door. Al ligt zijn hoofd naast zijn romp op de weg, ze plakken het met duct tape weer vast. Hij slaat ziekenwagens van zich af, frommelt zich op zijn fiets en zet de achtervolging in. ‘Lau’ is de Ron Beton van het peloton.

Met plaatsvervangende schaamte denk ik aan de valgrage vedettes in de Eredivisie en Champions League. Wekelijks een fopduik te bewonderen. De ene nog kunstiger dan de andere. Tijdens het laatste WK dook zelfs een verkiezingssite op: Thegoldendive.com. Een tuimeling uit het oeuvre van Arjen Robben werd gekozen tot meest overtuigende Schwalbe van het toernooi.

Vallen (en opstaan). In de Tour is het van een andere orde. Geen coureur die het in zijn hoofd haalt om – de handen ten hemel – nog even door te rollen in de berm.

Zoals ‘De Kneet’ zei: “Als voetballers vallen, schreeuwen ze om hun moeder. Als wielrenners vallen, schreeuwen ze om hun fiets.”

Lezerspost van Job van Dijk

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)