Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

KALVERLIEFDE

22 juli 2015

In september 1984 publiceerde het weekblad Voetbal International een interview met Ajax-verdediger Sonny Silooy. Waar het gesprek precies over ging weet ik na al die jaren niet meer, maar de net 21 jaar geworden Silooy had inmiddels een basisplaats bij Ajax en was onder bondscoach Kees Rijvers gedebuteerd in het Nederlands Elftal, dus dat zal ongetwijfeld ter sprake zijn gekomen.

Wat me nog wél altijd helder voor de geest staat is de foto die bij het artikel stond afgedrukt. Een close-up van een breeduit lachende Silooy, zijn gezicht steunend op zijn handpalmen. Die bos gitzwart haar, die donkere ogen en die prachtige rij hagelwitte tanden: ik kon mijn ogen er niet van afhouden.

Ik begon hem te volgen en hoopte elke week in de zondagse samenvattingen bij Studio Sport een glimp van hem op te vangen, iets wat nog niet meeviel aangezien bij Ajax destijds vooral de aanvallers in beeld kwamen.

Na verloop van tijd begon er iets te knagen. Ik zou aan mijn ouders moeten vertellen dat ik meer op jongens dan op meisjes viel, iets waar ik als 16-jarige erg tegenop zag.

Maar er was nog iets waardoor ik bij tijd en wijle vreselijk worstelde met mijn kalverliefde. Ik had een seizoenkaart van PSV. 

Lezerspost van Bernd Verleg

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)