Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Leve Sjoerd Mossou

20 september 2017

De overgang van levensgevaarlijk plastic en ongezond rubber naar heilig gras lijkt er nu aan te komen in de eredivisie. En ja, dat gaat veel geld kosten. En ja, dat vindt lobbyleugenaar Jan Smit niet leuk. Maar is het dat niet waard? Tenslotte gaat het om het belang van ons nationale voetbal. We willen toch weer wereldkampioen worden in 2026? En dat kan alleen als onze aanstormende jeugd op echt gras uit de voeten kan.

Hier is een ideetje voor de KNVB: zoek sponsors voor dit project. Er zijn bedrijven te vinden die hun naam en imago graag willen verbinden met de sympathieke actie om overal in de eredivisie het puur natuur weer terug te brengen. Ik denk aan leveranciers van groene stroom, maatschappelijk bewuste banken, duurzame beleggingsmaatschappijen, fabrikanten van elektrische auto’s, recyclebedrijven, verantwoorde kledingmerken, biologische voedingsmiddelen etc.

Zorg er voor dat dit grasvriendelijke merk of bedrijf een groene held gaat worden in de stadions. Naam en logo moeten verbonden raken met het schitterende nieuwe gras. Laat een nostalgische tractor met aanhangwagen rondrijden in het stadion, met daarop van gras gemaakte letters. Maak er een klein bloemencorso van, met zelfs een fanfareorkest voorop, ten teken dat we weer terug naar vroeger gaan. Voor aanvang van elke wedstrijd, en in het openingsshot van elk tv-verslag, zal dit groene merk te zien zijn. Ik denk dat deze exposure vele miljoenen waard is. KNVB, neem actie. Mijnheer Decossaux, neem revanche! Geld stinkt niet. En gras ruikt lekker.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese