Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

November

14 november 2016

T.S. Eliot zag het niet goed. Niet april, maar november is ‘the cruellest month’.

De ijsregens in Gendringen, bevroren karrensporen bij Drempt. De bijna ondoordringbare mistbanken rond Halle.

Het doel in Wehl dat wegzonk net toen Hartjes de bal eindelijk eens goed raakte. We kwamen eens uit Ulft en we hadden allemaal twee of meer afdrukken van de leren bal op onze bovenbenen. Felrode vlekken die weken bleven zitten.

In Zelhem liep de halve ploeg huilend van de kou als voor rust van het veld (om in april pas weer te ontdooien), de lokalen langs de lijn verbijsterd achterlatend. In Wolfersveen gooiden ze bevroren schapenstront naar ons.

In Kilder kregen we in de rust glaasjes illegaal gestookte perenjenever aangeboden. Hartjes nam twee glaasjes en miste vlak voor tijd een strafschop.

En er was die maand ook altijd een mooie, zonnige zaterdag waarop we verwonderd om ons heen keken en elkaar op het vallende blad wezen en amechtig de aardachtige lucht inademden. Op die dagen waren wij stadse jongens als was in de handen van de boeren.

We herinnerden ons nog lang de 13-1 oorwassing in Gaanderen.

We vreesden november, het liefst speelden we er omheen. We juichten als de wedstrijd was afgelast. In november, ‘the cruellest month’, verspeelden we de meeste punten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll