Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ontsnapt aan het zwarte gat

23 oktober 2015

Mijn bibliotheek met voetbalboeken is bescheiden te noemen. Een quizboek uit de jaren 80, “Deze neger buigt voor niemand” en een fotoboekje gewijd aan “Footballer’s haircuts”, met daarin een prominente plaats voor het supermatje van Chris Waddle. Ergens in huis staat ook nog “Ich habe es allen gezeigt”, een tamelijk geslaagde poging van Stefan Effenberg om nadat hij bij een wissel tijdens het WK het publiek zijn “Stinkefinger” had getoond en het met de ex-vrouw van Thomas Strunz aan te leggen nog meer vijanden te maken.
Effenberg leek de afgelopen jaren van de aardbodem verdwenen. Tussen een glanzende voetbalcarrière en het zwarte gat stonden enkel nog een paar reality shows en een al bijna vergeeld trainersdiploma. 
Maar zeer recent is hij aangesteld bij SC Paderborn, een club in de onderste regionen van de 2. Bundesliga. Bij de eerste training verschenen er al honderden fans en poseerde Claudia Effenberg gewillig voor selfies. Het eerste thuisduel onder zijn leiding werd gespeeld in een uitverkocht stadion en eindigde in 2-0 tegen Eintracht Braunschweig. “Effe” is terug in de schijnwerpers. Nu Mario Basler nog.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos