Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Trainersvrouwen

19 augustus 2016

Het belang van een goede trainersvrouw is moeilijk te onderschatten. Niet alleen dient zij het gezin draaiende te houden, maar ook is zij uitlaatklep voor onterechte beslissingen van de scheidsrechter, afleiding na spelersaankopen achter zijn rug om, testpubliek voor donderspeeches in de rust en helpt zij hem er enigszins verzorgd uit te blijven zien als hij weer een keer ontslagen is. En dat alles vaak op locaties waar de Libelle met minimaal 3 weken vertraging wordt bezorgd.

Geen wonder dat Louis van Gaal een belofte aan Truus om het een jaartje rustig aan te doen noemde als reden om een baan als bondscoach van de Belgen aan zich voorbij te laten gaan. De trainersvrouw als “higher authority” – daarmee kun je iedere voorzitter met goed fatsoen afzeggen. Voor Dick Advocaat was zijn vrouw ook de reden om zijn contract bij Sunderland niet te verlengen. Niet veel later was er toch iets dat hem had overtuigd van een langer verblijf in de Engelse provincie. De supporters van Sunderland organiseerden spontaan een inzamelactie om een bos bloemen te laten bezorgen bij de vrouw van Advocaat. 

Nu heeft Dick al na een paar maanden volk, vaderland en Danny Blind verlaten voor een baan als coach bij Fenerbahce. In Nederland heeft hij weinig vrienden meer over, maar zijn vrouw verheugt zich al op het geschenk van de supporters van Fenerbahce. Een flinke doos baklava is wel het minste wat ze mag verwachten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos